Gå til innholdet

Hvorfor gjør neglene vondt under forlengelser eller kunstige negler?

Neglene gjør vondt! Enten du legger dine egne negler, har fått negler i salong, eller legger negler på andre, kan du eller kundene dine støte på dette ubehagelige problemet. Det er flere grunner til at neglene kan føles ubehagelige eller gjøre vondt under forlengelser eller når man bruker kunstige negler eller løsnegler. Dette kan ofte føre til bekymring for både nybegynnere og erfarne negleteknikere. Her vil vi gå gjennom de vanligste årsakene til smerter, og hva du kan gjøre for å forhindre dette.

1. Skadet negl

Hvis neglene nylig har blitt forlenget eller har fått påført kunstige negler, og du eller kundene dine opplever smerte, kan det være fordi neglen har blitt skadet under prosessen. Skader på negleplaten kan oppstå hvis teknikken som brukes ikke er riktig, eller om de har vært utsatt for hardhendt filing. Dette kan også for eksempel oppstå dersom filen brukes på samme område for lenge. En fil skal bevege seg hele tiden under behandlingen, for å unngå oppheting. Dette er svært ugunstig for neglene! Hvis det oppstår smerte eller ubehag rett etter en negleforlengelse, kan det være et tegn på at neglene trenger en pause fra produkter og må få tid til å komme seg. 

Neglene kan også bli skadet ved at de har fått et kraftig støt, neglene har kommet i klem eller lignende.

Løsning: Vurder å fjerne de kunstige neglene så snart som mulig, spesielt hvis du merker mye smerte eller tegn på skade som lifting. Gi neglene tid til å komme seg. Dersom skaden ikke er for stor, kan det legges nytt produkt på neglene, men dette må vurderes av en trent negletekniker. Bruk helst ikke remover eller aceton på en overfilt negl, da dette vil gjøre vondt på en skadet og overfilt negl!

Men hvorfor skal man fjerne kunstneglene? Risikerer man ikke mer skade på neglen da?

Det er et godt spørsmål, og her er noen grunner til hvorfor det ofte anbefales å fjerne den kunstige neglen, selv om det ikke nødvendigvis er lifting:

  1. Overbelastning av naturneglen: Kunstige negler kan noen ganger forårsake stress på naturneglen hvis de har blitt slått eller fått et kraftig støt. Dette kan føre til at naturneglen blir sår eller vond. Ved å fjerne den kunstige neglen kan man lette på dette presset, slik at naturneglen kan hvile og komme seg.

  2. Skjulte sprekker: Det kan være mikroskopiske sprekker i naturneglen under produktet som ikke er synlige med det blotte øyet. Disse kan forårsake smerte, og hvis produktet forblir på neglen, kan det forverre skaden.

  3. Trykk på neglesengen: Kunstige negler kan legge ekstra press på neglesengen, spesielt hvis neglen har blitt skadet. Selv uten synlig lifting kan presset gjøre vondt. Å fjerne produktet kan avlaste dette trykket og redusere smerte.

  4. Mulig infeksjon: Selv om det ikke er lifting (at kunstneglen har områder hvor den har løftet seg av naturneglen), kan det være en risiko for infeksjon, spesielt hvis neglen har fått skade. Dette er spesielt viktig å vurdere hvis neglen har vært utsatt for fuktighet, smuss, eller andre forhold som kan fremme bakterievekst. Fjerning av produktet lar deg inspisere neglen og sørge for at alt ser sunt ut.

Når det er sagt, er det også sant at fjerning av kunstige negler kan påføre ekstra stress og filing på neglen. Derfor er det viktig å fjerne produktet med forsiktighet, bruke riktige verktøy og teknikker, og vurdere hvor alvorlig smerten eller skaden er før man tar beslutningen om fjerning.

Hvis det er minimalt med lifting, og smerten ikke er alvorlig, kan det noen ganger være bedre å avvente litt og la neglen vokse ut i stedet for å fjerne kunstneglen.

2. Produktlifting

En annen årsak til smerte er når produktet (gele, akryl, eller andre materialer) løfter seg fra negleplaten. Dette kaller vi lifting eller løfting. Dette skjer når kunstneglen begynner å løsne fra den naturlige neglen. Ofte oppstår dette som følge av dårlig forberedelse eller skade på neglen. Når lifting oppstår, kan det føre til at det samler seg smuss eller vann under neglen, som igjen kan føre til irritasjon og infeksjoner. Les mer om lifting i innlegget vårt her: Hjelp, neglene løsner etter bare noen dager!

Løsning: Fil av produktet der det har oppstått lifting. Deretter kan du påføre nytt produkt, og sørg for at neglen er godt forberedt før påføring.


Ved å følge disse rådene og bruke riktig utstyr, kan du unngå videre problemer i forbindelse med smerter på neglene hos deg eller dine kunder. 

Likte du artikkelen? Er det noe mer du lurer på? Send oss gjerne en mail her.

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business