Gå til innholdet

Hjelp, neglene løsner etter bare noen dager!

Mange opplever at neglene de har lagt, enten det er med gele, akryl eller andre produkter, begynner å løsne etter bare noen få dager. Dette kaller vi lifting eller løfting. Dette kan være frustrerende, spesielt når man har brukt tid og penger på å få neglene til å se bra ut. Det er imidlertid flere grunner til at neglene kan løsne, og disse har sjelden noe med selve produktet å gjøre. I denne artikkelen vil vi gå gjennom de vanligste årsakene til lifting og hvordan du kan unngå dem.

Dårlig forberedelse (prepping) av neglen

1. Støv og rusk, eller dødt vev og neglebånd under produktet 
En av de vanligste årsakene til at negler løsner, er at det er kommet støv og rusk, eller dødt vev eller neglebånd under kunstneglen eller produktet du legger på. Det er avgjørende at du skyver tilbake neglebåndene og fjerner alt dødt vev som kommer til syne. Du skal også fjerne alt av støv eller rusk. Produkt skal aldri legges over dødt vev, da dette vil føre til lifting innen kort tid.

Løsning: Bruk vår oljefri neglebåndsfjerner sammen en neglebåndsskyver til å forsiktig skyve neglebåndene tilbake, og fjern deretter det døde vevet som kommer frem (dette er som regel gjenkjennelig hvitt) med en manikyrsaks eller fil. Dette sikrer at overflaten på neglen er fri for dødt vev som kan forårsake lifting. Det er ikke alltid nødvendig å bruke neglebåndsfjerner, men dette gjør jobben lettere. Bruk aldri vann på neglene før du legger negler! Pass på at du fjerner alle spor av neglebåndsfjerner, støv og rusk med vår cleanser etterpå.

2. Manglende buffing av neglen 
For at produktet skal få godt feste, er det veldig viktig å buffe overflaten på neglen. Buffing skaper en ru overflate som produktet kan hefte seg til. Dersom du ikke buffer neglen, vil produktet ha dårligere festegrunnlag, noe som kan føre til lifting.

Løsning: Bruk en buffer til å lett buffe overflaten på neglen. Vær forsiktig så du ikke overbuffer, da dette kan skade neglen og gjøre den tynnere.

  • Viktig: Unngå overfiling! Naturneglen skal bare buffes lett for å løfte de øverste skjellagene. Grove filer skal aldri brukes rett på naturneglen, og buffing skal kun gjøres i moderat grad. Overfiling gjør neglen tynnere, noe som kan føre til at den slipper igjennom mer fukt fra neglesengen. Dette gjør at neglen blir «våt», og da er det nesten umulig for kunstneglene å sitte godt, uansett hvor bra produktet er. Selv om neglene vokser ut igjen, kan det være frustrerende å måtte vente på at de blir normale igjen.

  • Handleliste:

3. Manglende rensing av neglen før påføring 
En annen vanlig feil er at neglen ikke blir renset skikkelig før påføring. Hvis det ligger igjen oljer, smuss eller støv på neglene, vil dette påvirke festet til produktet og føre til at det løsner.

Løsning: Sørg for å rense neglen grundig med Neglemakeriet Professional Cleanser sammen med lofri klut for å fjerne oljer, smuss og støv før du påfører produktet. Dette vil gi en ren overflate som produktet kan hefte seg til.

4. Neglens overflate var ikke tørr før påføring 
Dersom neglene har vært utsatt for vann, enten gjennom soaking eller dusjing, bør du gi dem tid til å tørke helt før du påfører nytt produkt. Når neglene trekker til seg vann, kan de utvide seg og endre form. Hvis du legger produktet før neglene har tørket helt, vil de trekke seg sammen igjen, noe som kan føre til at produktet løsner.

Løsning: Vent minst en time etter soaking eller dusjing før du påfører nytt produkt, slik at neglene har tid til å tørke helt og komme tilbake til sin naturlige form.

Bruk av primer for negler som produserer ekstra olje

Hvis du har prøvd alle tiltakene over og fortsatt opplever at neglene løsner, kan det hende at neglene dine produserer ekstra olje. Dette kan påvirke festet til produktet.

Løsning: Bruk en primer før påføring av produktet. Primeren vil fjerne overflødig fett og oljer fra neglene, noe som gir bedre feste og lengre holdbarhet. Pass på at du ikke påfører for mye primer. Dra av overflødig produkt ved å presse og dra penselen mot innsiden av flaskekanten. Neglen vil umiddelbart se fuktet ut av produktet, men det skal raskt tørke inn når du bruker Classic Primer.

Handleliste:


Ved å følge disse tipsene og bruke de riktige produktene, kan du sikre at neglene dine sitter godt og varer lenge. Husk at riktig forberedelse og påføring er nøkkelen til suksess når det gjelder å legge holdbare negler. Hvis du er usikker på noen av prosessene, anbefaler vi å prøve på en øvelsesfinger eller en øvelseshånd før du går videre til dine egne eller en kundes negler. Dette gir deg muligheten til å perfeksjonere teknikken og sikre at resultatet blir så bra som mulig.

Noe mer du lurer på? Send oss en mail!

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business