Gå til innholdet

Nail Prep Guide – Slik forbereder du naturlige negler

 

Å forberede neglene riktig gjør at kunstneglene sitter som støpt! Hvis du sliter med chipping, lifting (at kunstneglen løsner fra naturneglen) eller flising av negleprodukter, er det sannsynligvis fordi neglene dine ikke er tilstrekkelig forberedt før påføring. For å sikre at negleproduktene får godt feste, må negleplaten være tørr, ren og fri for oljer, død hud og støv. Her er noen viktige tips til hvordan du kan forberede neglene slik at resultatet varer mye lenger!

1. Unngå vann

Det er viktig å utføre en tørr manikyr når du skal legge gelelakk eller negleprodukter. Bløtlegging av fingertuppene er et stort nei, da vannet kan føre til at negleplaten blir midlertidig mettet med fuktighet, noe som svekker heftingen av produktene. Du skal heller ikke bruke fuktighetsgivende produkter eller oljer før du påfører negleproduktene. Selv om neglene kan se litt tørre ut under forberedelsen, er det helt normalt og viktig for å sikre at kunstneglene holder. Fukt kan alltid tilføres igjen etter behandlingen, for eksempel med neglebåndsoljer eller håndkremer.

Tips: Unngå å legge negler rett etter dusjen eller oppvasken. Neglene trenger tid til å slippe eventuell fuktighet som har samlet seg i negleplaten.

2. Neglebånd

For at produktene skal feste ordentlig, må utvokst og dødt neglebånd fjernes fra negleplaten. Med dette mener vi den døde huden ved bunnen av neglen, og hvis produkter legges over enten dødt eller levende neglebånd, vil du oppleve tidlig lifting. For best resultat anbefaler vi bruk av en Cuticle Remover for å mykne opp neglebåndene. Deretter kan du forsiktig skyve dem tilbake med en neglebåndsskyver, gjerne i små sirkulære bevegelser for å løsne huden fra neglen. Det kan sitte igjen dødt neglebånd på selve neglen. Dette skyver du forsiktig av med neglebånddskyveren. 

Hvis du ønsker det, kan du i tillegg bruke en neglebåndssaks til å fjerne død hud som sitter fast ytterst på huden i overgangen til neglen. Død hud er hvit i fargen. Husk å være svært forsiktig når du klipper – klem og klipp, unngå å dra i huden. Dette vil gi deg et rent og profesjonelt resultat uten å skade huden rundt neglene.

3. Filing og buffing

Når dette er fjernet, kan du file negleplaten forsiktig med en 180/180 grit-fil eller buffer. Dette vil fjerne den naturlige glansen fra neglen, noe som er avgjørende for at produktene skal sitte godt. Sørg for å matte ned hele neglen fra kant til kant, og form negletuppen slik du ønsker med filen. Denne prosessen bidrar også til å fjerne eventuelle gjenværende rester av død hud.

4. Rengjøring og primer

Etter filing og buffing er det viktig å fjerne alt støv og rusk fra neglen. Bruk en lofri klut/pad og vår Professional Cleanser for å sikre at neglene er helt rene. Du kan også bruke en neglebørste med Professional Cleanser for å komme til i alle små sprekker og fjerne støvpartiklene. Husk å avslutte med Professional Cleanser på en klut/pad etterpå. Cleanseren vår er formulert for å dehydrere neglen og fjerne eventuelle oljer, slik at negleproduktet kan hefte optimalt.

Når neglene er grundig renset, kan du påføre primer. Dette skaper en sterk binding mellom neglen og produktet, og gir maksimal heft og holdbarhet.

5. Unngå blanding av produkter

Selv om mange liker å mikse og matche favoritter fra ulike merker, anbefales det å bruke produkter fra én og samme serie for best mulig resultat. Produktene er utviklet for å jobbe sammen og komplementere hverandre, noe som gir en jevnere og mer pålitelig påføring.

Når neglene dine er rengjort, mattet og renset, er du klar til å fortsette med gele, akryl eller andre negleprodukter. Husk at disse ikke skal komme i kontakt med huden, og i alle fall ikke herdes dersom de overlapper. Dette vil føre til lifting.

Handleliste:

Lykke til med negleforberedelsene – og husk, vi er her for å hjelpe hvis du har spørsmål!

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business