Gå til innholdet

Hvorfor får top coaten små hull? Vanlige årsaker og hvordan du kan unngå det

Når du har lagt timer i å perfeksjonere neglene, er det siste du ønsker å oppdage små hull eller ujevnheter i top coaten. Dette kan være frustrerende, men heldigvis finnes det enkle løsninger for å unngå dette problemet. La oss gå gjennom noen av de vanligste årsakene til hvorfor dette skjer, og hvordan du kan sikre en perfekt, jevn finish hver gang.

1. For tynt lag av top coat

En av de vanligste årsakene til at det dannes hull i top coaten er at den er lagt for tynt på. Når top coaten påføres for tynt, har den en tendens til å trekke seg sammen under herding, noe som resulterer i små, åpne områder på neglen.

Løsning: Sørg for å legge et jevnt, tilstrekkelig tykt lag av top coat. Unngå å dra børsten for hardt over neglen, da dette kan trekke produktet bort fra kantene og skape hull. Hvis du er usikker, legg heller et litt tykkere lag enn du tror er nødvendig, og vær nøye med at det dekker hele negleoverflaten.

2. Oljer på negleoverflaten

Oljer eller fettstoffer på negleoverflaten kan også forhindre at top coaten får godt feste, noe som resulterer i små hull eller områder hvor top coaten ikke har festet seg skikkelig.

Løsning: Før du påfører top coat, sørg for at negleoverflaten er helt ren og tørr. Bruk en negleprepper eller en alkoholbasert rensevæske for å fjerne eventuelle oljer eller rester. Dette vil sikre at top coaten får best mulig feste til neglen. Med gelelakk, som ofte brukes til å legge en farge som sitter godt, er det vanligvis ikke nødvendig å rense overflaten før du påfører top coat. Dette er fordi gelelakk er formulert for å herde i flere lag uten behov for mellomliggende rengjøring. Hvis du forsøker å rense etter påføring av gelelakk, kan det faktisk forstyrre fargen eller føre til at fargen "dras av".

Se vår Professional Cleanser her!

Neglemakeriet Professional Cleanser

3. Ufullstendig herding

Hvis top coaten ikke herdes ordentlig, kan det oppstå ujevnheter i overflaten. Dette kan skyldes for kort herdetid, eller at UV/LED-lampen du bruker er for svak eller gammel.

Løsning: Sørg for at top coaten herdes i riktig tid i en lampe som er sterk nok. Hvis lampen din er gammel eller har lav effekt, kan det være på tide å investere i en ny lampe. Husk også å herde top coaten i den anbefalte tiden for produktet du bruker, og unngå å forkorte herdetiden. Herd heller lenger! 

Se alle våre UV-lamper her!

Se våre uv-lamper

4. Ujevn påføring

En annen vanlig årsak til hull i top coaten er ujevn påføring. Hvis du påfører top coaten med ujevne strøk, eller hvis du pensler for mye fram og tilbake, kan dette føre til ujevnheter som senere utvikler seg til små hull.

Løsning: Når du påfører top coat, bruk jevne, lange strøk i samme retning. Start fra neglebåndet og arbeid deg mot tuppen av neglen. Unngå å pensle tilbake over områder som allerede er dekket, da dette kan føre til ujevn påføring og skape hull.

5. Gammel eller fortykket top coat

Top coat som har blitt gammel eller som har begynt å tykne, kan være vanskelig å påføre jevnt. Dette kan føre til at top coaten ikke sprer seg jevnt over neglen, og dermed etterlater små hull eller ujevnheter.

Løsning: Hvis top coaten begynner å bli tykk eller klissete, er det på tide å erstatte den med en ny. Du kan også prøve å tynne ut top coaten litt med en tynnervæske som er beregnet for negleprodukter, men vær oppmerksom på at dette kan påvirke holdbarheten og kvaliteten på produktet.

Finn en ny Top Coat her!

6. Temperatur- og fuktighetsforhold

En annen faktor som kan påvirke påføringen av top coat, er omgivelsestemperaturen og fuktigheten i rommet. Hvis det er for kaldt eller for fuktig, kan det påvirke hvordan top coaten legger seg og herder.

Løsning: Prøv å påføre top coat i et rom med jevn temperatur og lav luftfuktighet. Unngå å arbeide i rom som er for kalde eller for varme, da dette kan påvirke hvordan produktet reagerer og tørker.

Oppsummering

For å oppnå en perfekt, glatt top coat uten hull, er det viktig å være oppmerksom på disse vanlige fallgruvene. Sørg for at negleoverflaten er ren, bruk riktig mengde produkt, herde i tilstrekkelig tid, og påfør top coaten jevnt. Ved å følge disse tipsene kan du sikre en jevn, langvarig finish som ser profesjonell ut hver gang – enten du jobber på kunder i salongen eller legger negler hjemme.


Prøv vår Top Coat og følg våre råd for perfekt finish hver gang!


Neglemakeriet Top Coat

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business