Gå til innholdet

Hvordan ta bedre bilder til dine sosiale medier

Som negletekniker er du kunstneren bak små, intrikate kunstverk som fortjener å bli vist frem på best mulig måte. Sosiale medier er en utmerket plattform for å dele ditt arbeid, tiltrekke nye kunder og inspirere andre i bransjen. Men for å virkelig skille deg ut, er det viktig å vite hvordan du kan ta flotte bilder av neglene du har laget. Her er noen tips for å sikre at dine bilder blir like imponerende som selve neglene.

 

1. God belysning er aller viktigst!

Belysning er faktisk den viktigste faktoren når det gjelder fotografering. Naturlig lys er gratis, og gir en naturlig look, så prøv å ta bilder nær et vindu eller utendørs. Unngå direkte sollys som kan kaste harde skygger, og velg heller diffust lys for jevn og myk belysning. Du kan også investere i en ring light eller softbox for å oppnå et mer profesjonelt resultat. Det finnes mange forskjellige typer lyskilder, så ta deg tid til å finne noe som kan fungere for deg og ditt budsjett. Tar du bilder uten naturlig lys tigjengelig, er du avhengig av kraftig lys for å få opp kvaliteten.

Ringlight

 

2. Velg riktig bakgrunn

En ren, enkel bakgrunn hjelper neglene med å skille seg ut. Hvite eller lyse overflater fungerer godt, men du kan også bruke bakgrunner som komplimenterer fargene og dekoren på neglene. Pass på at bakgrunnen ikke tar oppmerksomheten helt bort fra neglene. Lek deg med forskjellige bakgrunner for å se hva som fungerer best. 

 

3. Pass på at hendene tar seg godt ut

Ingen hender er perfekte, og det er helt greit! Men du kan gjøre mye for å vise dem fra sin beste side. Vask hendene med såpevann etter behandlingen (slik får du vekk støv og urenheter). Et viktig steg før du tar bilder, er å bruke håndkrem for å tilføre fukt for så å massere neglebåndsolje inn i neglene og huden rundt. Men husk, det er viktig å tørke av overflødig olje slik at neglene ikke ser glinsete og oljete ut på bildene. Dette gir et naturlig, men polert utseende som ser mer profesjonelt ut. Husk at hender og negler skal se levende ut, ikke oljete! 

 

4. Fokuser på detaljer

Negler er små lerreter, så det er viktig å fokusere på detaljene dersom du har laget et intrikat design. Bruk makroinnstillinger på kameraet eller smarttelefonen din for å fange opp effektene og variasjonene. Sørg for at kameraet er stødig for å unngå uskarpe bilder – en liten tripod kan være nyttig, men er ikke nødvendig - ta deg god tid og ta nok bilder, slik at du kan velge ut de aller beste i fred og ro etterpå.

 

5. Riktig posering av hender og bruk av accessories

Naturlige, avslappede positurer fungerer best. Unngå ukomfortable eller unaturlige vinkler. Du kan inkludere rekvisitter som ringer, blomster eller andre elementer som fremhever neglene uten å ta fokuset bort fra dem. Det det kan være smart å gå til anskaffelse av noen rimelige men fine accessories du kan bruke til bildene dine. Kikk på bilder fra andre negleteknikere du liker, se hva som faller i smak og legg god merke til poseringen av hender i bildene du liker. Populært er f.eks fan pose eller lukkede hender.

Er du ute etter mer relaterbare bilder, blir disse til i mer naturlige settinger. Du kan få bildene til å føles som om vi titter inn i en vanlig hverdag, med neglene i fokus, fremfor at vi ser et bilde tatt i en salong. 

Tenk litt på hva det er naturlig å holde i hånden i løpet av en vanlig dag, som også tar seg bra ut på et bilde. Et fancy nøkleknippe, en kaffekopp, blomster, en liten veske? Hvilke settinger og positurer kan du bruke? Kaffekoppen er enkel, hva med nøkleknippet? Kan du kombinere neglene og rekvisitten i en naturlig setting, for å gi det en avslappet look? 

Bilde av negler og blomster
Her har man brukt blomster som rekvisitt, men fokuset er likevel på de fine neglene. Husk at blomstene ikke trenger å være ekte - så lenge de ser fine ut på bildet!

Hånd positur objekt
Her har man brukt klokken som rekvisitt, men fokuset er likevel på de fine neglene. Relaterbart og naturlig. 

Hånd med åpen positur
Åpen hånd, med ringer, mot en fargerik bakgrunn som likevel ikke trekker vekk øynene fra neglene. 

Lukkede hender posering
Avslappede lukkede hender mot en nøytral men leken farget bakgrunn, her er det brukt ringer og armbånd for å gi liv til bildet.

  

6. Redigering og etterbehandling

Det er ikke alltid nødvendig med redigering, annet enn å justere utsnittet av bildet, spesielt dersom du har truffet riktig med lysbruk. Trenger du likevel litt redigeringshjelp og du bruker smarttelefon, vurder en app som Adobe Lightroom eller rediger direkte i redigeringsinnstillingene på telefonen din. Du kan justere lysstyrke, kontrast og farger. Unngå overredigering; målet er å fremheve neglene, ikke å gjøre dem urealistiske.

 

7. Konsistens i stil

Når du legger ut bilder på sosiale medier, kan det være fint å ha en konsistent stil. Dette gir feeden din et profesjonelt og sammenhengende utseende. Bruk lignende lysforhold, bakgrunner og redigeringsstiler for å oppnå dette.

 

8. Del av prosessen

Vis prosessen bak negledesignet ditt. Del før- og etterbilder, eller en serie som viser de ulike stegene i designprosessen. Dette gir følgere innsikt i håndverket ditt og gjør innholdet ditt mer engasjerende.

Design av negl

 

9. Vær oppmerksom på det som trender, og engasjer deg

Hold deg oppdatert på de nyeste trendene innen negledesign og fotografering. Følg populære negleteknikere og se hvilke typer bilder som får mest oppmerksomhet. Husk at du ikke skal kopiere noen, men hente inspirasjon som kan hjelpe deg med å forbedre dine egne ferdigheter. Dersom du har en helt unik stil, husk på at alle har forskjellig smak, og du trenger ikke å tilfredsstille alle. Finn ut hva du er god på og bruk det til din fordel!

Svar på kommentarer og spørsmål om bildene dine. Engasjement bygger et fellesskap rundt arbeidet ditt og kan føre til flere følgere og potensielle kunder. 

10. Smartelefon eller dedikert kamera?

Dette er siste punkt på listen, og vi vet at de aller fleste bruker smarttelefon for å ta bildene sine. Vil du ta enestående bilder kan det lønne seg å investere i et godt kamera, gjerne med makrofunksjon. Må du tenke på budsjettet, finnes det mange muligheter for et godt bruktkjøp!

Dedikert kamera

 

Ved å følge disse tipsene kan du sikre at bildene dine på sosiale medier ikke bare viser frem dine ferdigheter som negletekniker, men også inspirerer og tiltrekker seg nye kunder. Husk at praksis gjør mester, så fortsett å eksperimentere og finne din egen stil. Lykke til med fotograferingen! ❤️

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
00000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business