Gå til innholdet

Hvordan minimere risikoen for allergiske reaksjoner når du legger negler?

Når du jobber som negletekniker eller elsker å legge negler på deg selv hjemme, er det viktig å prioritere helse og sikkerhet. Negleprodukter som gele og akryl inneholder kjemikalier som kan føre til allergiske reaksjoner hvis de ikke brukes riktig. Dette gjelder alle typer av produkter og er ikke eksklusivt til merkevare. Heldigvis kan du med noen enkle tiltak redusere denne risikoen betraktelig, slik at både du og kundene kan føle dere trygge. Her går vi gjennom hva du kan gjøre for å minimere risikoen for allergier, og hvordan du kan håndtere produkter på en trygg og profesjonell måte.

Allergier – en utfordring vi kan møte sammen

Vi vet hvor hjerteskjærende det kan være når en kunde, eller du selv, utvikler en allergi. Det føles frustrerende og urettferdig, spesielt når man elsker å jobbe med negler eller nyter de vakre resultatene etter en behandling. Det er viktig å huske at du ikke står alene i dette. Mange opplever utfordringer knyttet til negleprodukter, men ved å ta riktige forholdsregler, kan vi minimere risikoen og skape en trygg og hyggelig opplevelse for alle.

Vårt aller beste råd - unngå hudkontakt

Hvordan oppstår allergi? Når du jobber med negleprodukter som gele eller akryl, er det avgjørende å unngå hudkontakt med uherdet produkt. Hver gang produktet kommer i kontakt med huden, øker risikoen for å utvikle allergi – både for deg selv og for kunden din. Dette gjelder alle typer negleprodukter, og spesielt før de har blitt herdet under en UV- eller LED-lampe. Uherdet produkt inneholder aktive kjemikalier som kan trenge inn i huden, og over tid føre til allergiske reaksjoner.

Jeg husker tydelig da jeg først begynte å lære meg negledesign og så på ulike YouTube-videoer. I en av videoene så jeg en nybegynner som tørket vekk overskuddsgele med sine egne fingre, helt uten hansker. Jeg stusset jo naturligvis over det, men var ikke klar over akkurat hvor skadelig dette kunne være. Senere lærte jeg hvor viktig det er å unngå hudkontakt med disse produktene, og jeg er så glad for at jeg lærte riktig teknikk tidlig. Dette har hjulpet meg med å unngå allergi og jobbe på en trygg måte. 

Våre produkter er HEMA-frie og fri for mange kjente allergifremkallende ingredienser – tryggere for deg og kundene dine

Mange negleprodukter inneholder en ingrediens kalt HEMA (hydroxyethyl methacrylate), som er kjent for å være en vanlig årsak til allergiske reaksjoner. Selv om mange profesjonelle teknikerer kan bruke HEMA-produkter på en trygg måte ved å unngå hudkontakt, vet vi at det er en risiko for de som ikke har like mye erfaring med korrekt påføring.

Derfor er vi i Neglemakeriet glade for å kunne si at alle våre produkter er HEMA-frie. Våre produkter er nøye formulert for å minimere risikoen for allergiske reaksjoner, og vi følger nøye med for å unngå også andre kjente allergifremkallende stoffer, slik at både du som negletekniker og du som hjemmebruker kan fortsette å skape og bruke fantastiske negler på en trygg måte. Dette gjør dem tryggere både for deg som negletekniker og for kundene dine. Våre HEMA-frie produkter gir den samme flotte, langvarige finishen som du forventer, men uten risikoen for å utløse HEMA-relaterte allergier. Med våre produkter kan du jobbe trygt og vite at både du som legger hjemme eller deg som negletekniker og kundene dine er beskyttet mot en av de vanligste allergifremkallende stoffene i negleprodukter. 

Vi legger mye arbeid i å sørge for å produsere så trygge som mulig produkter, slik at de skal kunne brukes av både nybegynnere og profesjonelle. Vi følger nøye med på ny forskning og informasjon om mulige allergener og tilpasser produktene våre etter europeisk og norsk standard, lover og regler.

Men er det bare HEMA som kan gi meg eller kundene mine allergi?

Nei! Nesten alle ingredienser kan potensielt fremkalle en allergisk reaksjon, spesielt hvis det er gjentatt hudkontakt over tid. Dette gjelder også for ingredienser som i utgangspunktet anses som relativt trygge. Det som ofte skjer er at huden blir overeksponert for visse kjemikalier, og over tid kan kroppen begynne å utvikle en allergisk reaksjon mot dem.

Hvordan utvikles allergi mot negleprodukter, da?

Allergiske reaksjoner på negleprodukter, som gele eller akryl, oppstår som regel gjennom en prosess som kalles sensibilisering. Dette skjer når huden blir utsatt for en ingrediens flere ganger, og immunsystemet begynner å gjenkjenne stoffet som en trussel. Resultatet kan være at kroppen utvikler en allergi, selv om du tidligere har vært eksponert for stoffet uten problemer.

Så hvordan skal man da redusere risikoen for allergi?

Enten du er nybegynner eller en erfaren negletekniker, er det noen enkle steg du kan ta for å redusere risikoen for allergi og skape et trygt miljø for både deg selv og kundene dine: 

  1. Bruk alltid nitrilhansker: Nitrilhansker beskytter hendene dine mot direkte kontakt med negleprodukter. Det er viktig å bytte hansker mellom hver kunde og sikre at de er av høy kvalitet.

  2. Bruk produkter fra én merkevare: For å sikre at produktene fungerer optimalt sammen og herder riktig, bruk basecoat, gelelakk og topcoat fra samme merke. Dette gjelder også alle geleprodukter. Glem heller ikke akrylprodukter – sørg for at monomer og pulver kommer fra samme produsent. Det er mange som blander merker, men det finnes da ingen garanti for at disse fungerer sammen på korrekt måte.

  3. Sørg for at produktet herder fullstendig: En av hovedårsakene til allergiske reaksjoner er underherdet produkt. Bruk en god lampe, og sørg for at produktet har tilstrekkelig tid til å herde ordentlig. Dette er kjempeviktig. Herd heller for lenge enn for kort!

  4. Unngå å påføre for mye produkt eller å få produktet på huden: Når det gjelder akryl, må blandingsforholdet mellom monomer og pulver være riktig. For mye væske kan føre til at produktet flyter over på huden og forårsake irritasjon. Det samme gjelder gele – påfør akkurat nok til å dekke neglen, uten at det flyter utover eller renner og kommer i kontakt med huden! Det er også veldig lurt å bruke en pensel for påføring som ikke er så stor. Da har du både bedre kontroll over gele, samt at ved legging av akryl vil ikke penselen holde på så mye monomer (væske) som da flyter utover.

  5. Vask hendene etter påføring: Dette gjelder både deg som legger negler hjemme, eller deg som negletekniker og kundene dine. Vasking av hendene fjerner eventuelle produktrester som kan ha blitt igjen på huden, og sikrer også at du ikke overfører disse til andre overflater.

Beskytt deg selv og kundene dine – kommunikasjon og omsorg

Er du negletekniker handler det ikke bare om din egen sikkerhet, men også om kundenes. Det er viktig å snakke med kundene om eventuelle tidligere allergier og sikre at de føler seg trygge under behandlingen. Ved å være oppmerksom på tegn til overeksponering, som kløe eller rødhet, kan du raskt håndtere situasjonen og anbefale kunden å søke profesjonell hjelp om nødvendig. Det kan være smart å anbefale en tur til legen for å få påvist en eventuell allergi. Å vise omsorg og oppmerksomhet skaper tillit og bygger et sterkt forhold til kundene dine.

Hvis en kunde viser tegn til HEMA-allergi, må du bytte til HEMA-frie produkter for fremtidige behandlinger. På den måten viser du at du tar kundens helse og velvære på alvor, noe som alltid vil bli satt stor pris på.

Hva med de som allerede har utviklet en allergi?

Allergiske reaksjoner på negleprodukter kan være en utfordring for både deg som legger negler hjemme, og deg som negletekniker med kunder. Uansett hvor sjeldne slike reaksjoner kan være, er det viktig å vite hvordan du gjenkjenner symptomene, håndterer dem på riktig måte, og forebygger fremtidige reaksjoner. Negleallergier kan utvikle seg over tid, og det er avgjørende å forstå hvordan du kan beskytte både deg selv og kundene dine. Les mer om dette i artikkelen vår her: Hva gjør du hvis du eller kundene dine har utviklet en allergi mot negleprodukter?

Den gode nyheten er at selv om noen har utviklet en allergi, eller tror de har gjort det, betyr det ikke automatisk slutten på vakre negler! Dette kommer an på hvilket stoff man er allergisk mot. Neglemakeriets produkter er nøye formulert for å minimere risikoen for allergiske reaksjoner, og vi følger nøye med for å unngå kjente allergifremkallende stoffer, slik at både du som negletekniker og du som hjemmebruker kan fortsette å skape og bruke fantastiske negler på en trygg måte. Alle våre produkter er frie for HEMA. Med de riktige produktene og noen enkle forholdsregler, kan du fortsatt oppnå profesjonelle resultater uten å risikere hudirritasjoner eller allergiske reaksjoner. Kontakt oss gjerne dersom det er et spesielt produkt du er nysgjerrig på.

Se alle våre produkter på www.neglemakeriet.no

Oppsummering

Sikkerhet og profesjonell håndtering av negleprodukter er essensielt for å unngå allergier – både for deg og kundene dine. Med våre HEMA-frie produkter, i tillegg til riktig bruk av utstyr og teknikker, kan du sikre at både du og kundene dine føler dere trygge og beskyttet. Vi vet at det kan være frustrerende når allergi oppstår, men ved å jobbe på en trygg måte kan du minimere risikoen og fortsette å tilby vakre negler uten bekymringer. Husk, med den rette tilnærmingen kan du bygge en trygg og blomstrende karriere som negletekniker – og sørge for at kundene dine alltid kommer tilbake med et smil!

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business