Gå til innholdet

Hvordan håndtere den brennende følelsen og at det "svir" i neglene i UV-lampen?

Når du herder gelenegler under en UV-lampe, kan både profesjonelle negledesignere og hjemmebrukere støte på det som er kjent som en "heat spike". Denne intense varmefølelsen kan være ubehagelig og til og med smertefull for noen, selv om det ikke er farlig. Men hva er egentlig en heat spike, hvorfor skjer det, og hvordan kan du forklare det til kundene dine eller unngå det når du legger negler hjemme? Det er også viktig å understreke at dersom det brenner eller svir, betyr det ikke at geleproduktet du bruker er av dårlig kvalitet! Det er faktisk helt normalt og vanlig å oppleve dette. Er du negledesigner som ikke har opplevd dette selv, men du har en kunde som forteller at det gjør vondt, ikke ignorer dette. Det er hyggeligere å komme tilbake til deg når du viser at du tar hensyn til kundene dine.

Hva er en heat spike?

En heat spike er resultatet av en eksoterm reaksjon som oppstår når geleen herder under UV-lyset. Når geleen begynner å binde seg sammen, beveger molekylene seg raskt, noe som frigir varme. Neglesengen har smertesensorer, men ingen temperaturnerver, så når du eller kunden føler varme, er det en advarsel om at vevet under neglen blir påvirket. Denne reaksjonen er en naturlig del av herdingsprosessen og betyr ikke at produktet du bruker er dårlig. Faktisk kan sterke og effektive geleprodukter noen ganger gi en kraftigere heat spike nettopp fordi de herder så effektivt.

Slik kan du hjelpe kundene dine (eller deg selv) med å unngå heat spikes

  1. Bruk av Low Heat-funksjonen på UV-Lampen: Har du en UV-lampe med en Low Heat-funksjon eller 90/99-sekunders innstilling? Dette er ideelt for å redusere intensiteten av heat spikes, da denne innstillingen bruker svakere lys over lengre tid. Dette gir en mer skånsom herding, som er perfekt for kunder med sensitive negler eller for deg som opplever ubehag når du herder hjemme.

    Low Heat Mode

  2. Gradvis innføring av fingrene i lampen: Hvis lampen ikke har en Low Heat-funksjon, kan du eller kunden bruke denne enkle teknikken: Når lampen er slått på, hold hånden utenfor lampen, og før den sakte inn. Dette reduserer intensiteten av lyset som treffer geleen umiddelbart og kan hjelpe med å unngå den ubehagelige varmefølelsen. Sørg for å forklare kundene dine hvorfor du gjør dette, og husk å legge til ekstra sekunder på herdetiden for å kompensere for tiden brukt på å føre hånden inn. Noen lamper har sensor som slår seg av automatisk når du tar ut hånden, og på igjen når du fører den inn. 

    Gradvis innføring av fingrene i lampen

  3. Rask inn og ut av lampen: En annen metode er å plassere hånden raskt inn og ut av lampen i starten av herdetiden. Dette gir neglene tid til å avkjøles mellom eksponeringene og kan være spesielt nyttig for kunder med tynne negler eller for hjemmebrukere som opplever heat spikes.

  4. Bruk tynnere lag med gele: For å minimere risikoen for heat spikes, spesielt med produkter som inneholder flere komponenter som bonder, styrke, og glans, bør du bruke tynne lag med gele. Dette gjelder både når du arbeider med kunder i en salong og når du legger negler hjemme. Tynne lag gir en jevnere herding og reduserer risikoen for ubehag. Igjen, det er viktig å merke seg at selv om du opplever en heat spike, er dette ikke en indikasjon på at produktet er dårlig – det er en naturlig del av herdingsprosessen.

  5. Riktig plassering av fingrene under herding: Sørg for at fingrene er riktig plassert i UV-lampen. Noen UV-lamper har små fordypninger eller riller for å hjelpe deg med å plassere fingrene riktig. Dette sikrer at lyset treffer neglene på riktig måte og gir en fullstendig herding. Dette er like viktig for hjemmebrukere som for profesjonelle.

Viktigheten av å fullføre herdetiden

Det er avgjørende å fullføre hele herdetiden, uansett om du gjør dette på en kunde eller deg selv. Hvis du må ta hånden ut av lampen for å unngå varme, må du sørge for å legge til tilsvarende ekstra tid for å sikre at geleen herder fullstendig. Ufullstendig herding kan føre til problemer som lifting, rynking, eller mer alvorlige problemer som allergier.

Oppsummering

Enten du er en profesjonell negledesigner eller en hjemmebruker, er det viktig å forstå og håndtere heat spikes riktig. Ved å bruke riktige teknikker og utstyr kan du redusere risikoen for ubehag og sikre at geleen herder ordentlig. Husk at en heat spike er en naturlig del av herdingsprosessen og ikke en refleksjon av geleens kvalitet. Del gjerne disse tipsene med kundene dine for en bedre opplevelse, eller bruk dem selv for å få det beste resultatet hjemme.

Se vårt utvalg av UV-lamper!
Se vårt utvalg av geleprodukter!

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business