Gå til innholdet

Hva er "Greenies" (grønn flekk på neglen) og hvordan behandler du det?

I negleindustrien og blant hjemmebrukere av kunstige negler som akryl og geleprodukter, er "Greenies" et kjent, men uønsket problem. Mange har hørt om dette fenomenet, men få forstår fullt ut hva det er, hvorfor det oppstår, og hvordan man best kan behandle og unngå det. I denne artikkelen tar vi en grundig titt på "Greenies", også kjent som grønne flekker på neglene, og gir deg konkrete råd for å sikre at du og dine kunder unngår dette problemet.

Hva er "Greenies" og grønne flekker på neglene?

Har du oppdaget en noe grønt på neglen? Noe som ser ut som en grønn flekk, en grønn prikk, eller et område med grønn misfarging?

"Greenies", eller grønne flekker på neglene, refererer til en infeksjon forårsaket av bakterien Pseudomonas aeruginosa. Denne bakterien trives i fuktige miljøer og kan lett infisere neglene dine hvis forholdene ligger til rette for det. Infeksjonen viser seg som grønne, blågrønne eller gulbrune flekker på negleplaten, noe som gir neglene et uønsket, misfarget utseende.

Grønne flekker oppstår ofte når fuktighet og bakterier blir fanget mellom den naturlige neglen og et kunstig negleprodukt, som gele, akryl eller press-on negler. Det er viktig å merke seg at denne tilstanden ikke er smertefull, og den rammer som regel bare en eller to negler.

Hvorfor oppstår "Greenies"?

Det er flere faktorer som kan bidra til utviklingen av grønne flekker:

  1. Dårlig forberedelse: Hvis negleoverflaten ikke er renset grundig før påføring av kunstige negler, kan bakterier som allerede er til stede på neglen, forårsake infeksjon. Dette kan skje hvis du ikke fjerner alle rester av olje eller fuktighet under forberedelsen.

  2. Løfting av negleproduktet: Når kunstige negler eller geleprodukter begynner å løfte seg fra den naturlige neglen, kan det skapes små lommer hvor fuktighet og bakterier kan samle seg. Dette gir Pseudomonas-bakterien et ideelt miljø for å trives.

  3. Gjenbruk av løse negler: Noen ganger kan kunstige negler løsne, og brukeren kan forsøke å lime dem på igjen uten å rengjøre området først. Dette kan fange bakterier under neglen, noe som fører til infeksjon.

Hvordan kan du forhindre "Greenies"?

For å unngå grønne flekker på neglen, er det viktig å følge gode praksiser både i salongen og hjemme:

  • Riktig forberedelse: Sørg for at neglene er grundig renset og dehydrert før du påfører kunstige negler eller geleprodukter. Dette fjerner oljer og fuktighet som kan forårsake problemer.

  • Fjern løftede områder: Hvis du merker at en del av neglen eller produktet har løftet seg, må du alltid fjerne dette før du legger på nytt produkt. Dette sikrer at ingen fuktighet blir fanget under det nye laget.

  • Unngå gjenbruk uten riktig forberedelse: Hvis en kunstig negl løsner (press-ons eller pålimte tipper), bør du ikke lime den på igjen uten å først rengjøre neglen og den kunstige neglen grundig og sørge for at det ikke er fuktighet til stede.

  • Riktig passform: Sørg for at de kunstige neglene eller produktet du bruker passer godt til negleplaten og ikke overlapper neglebåndene. Dette forhindrer at fuktighet og bakterier trenger inn under neglen.

Behandling av "Greenies"

Hvis du eller en kunde allerede har fått en infeksjon, er det viktig å handle raskt:

  1. Fjern det kunstige negleproduktet: Start med å fjerne alt av kunstige negler eller geleprodukter fra den infiserte neglen. Dette eksponerer infeksjonsområdet og lar det tørke ut.

  2. Rengjør og desinfiser: Klipp ned den infiserte neglen så mye som mulig, og buff overflaten for å fjerne eventuelle produktrester og misfarging. Bruk deretter cleanser (se vår Professional Cleanser her) for å desinfisere negleplaten og fjerne uønskede oljer og fuktighet.

    Cleanser for negl

  3. Hold neglen tørr: Neglene er svært porøse og kan absorbere store mengder vann. For å stoppe infeksjonen, må du holde neglen ren og tørr. Unngå å bløtlegge neglen, og bruk hansker når du utfører oppgaver som innebærer langvarig kontakt med vann.

  4. Bruk hjemmemedisiner med forsiktighet: Sørg alltid for å rådføre deg med en lege før du prøver hjemmebehandlinger.

  5. La infeksjonen vokse ut: Det aller tryggeste er å vente på at den infiserte delen av neglen vokser ut. Dette vil ta flere uker, og det er viktig å trimme bort den infiserte delen etter hvert som neglen vokser.

  6. Desinfiser alle produkter du har brukt på neglen(e) som er infisert, som tåler desinfisering. De produktene som ikke kan desinfiseres bør kastes og erstattes (neglefil/børste ol.)

Kan jeg dekke over grønne negler?

Det er forståelig at grønne negler kan være både skjemmende og pinlige, og det kan være fristende å dekke dem til. I milde tilfeller, hvor infeksjonen ikke har gått for langt, kan du i noen tilfeller fjerne misfargen, bruke cleanser (se vår Professional Cleanser her), og deretter legge på nytt negleprodukt. Det er avgjørende at neglen er helt tørr før du påfører nye produkter for å unngå at fuktighet kommer i kontakt med infeksjonsstedet igjen. Dette kan bidra til å stoppe infeksjonen, da Pseudomonas-bakterien dør ut når den kommer i kontakt med luft og tørkes ut. Husk at dersom du ikke er godt trent og har god kunnskap om negl og negleprodukter, la heller neglene være i fred og la det vokse ut av seg selv!

Viktig: Hvis infeksjonen har gått videre og penetrert flere lag av neglen, må du enten søke medisinsk behandling eller la neglen vokse ut naturlig uten å legge på nye produkter. Å dekke over en avansert infeksjon kan forverre situasjonen og føre til komplikasjoner som kronisk paronychia, som er en betennelsestilstand i neglebåndene. 

Medisinsk behandling

Hvis infeksjonen ikke går bort med hjemmebehandling eller hvis den blir verre, kan det være nødvendig med medisinsk behandling. Pseudomonas aeruginosa, som er den vanligste årsaken til grønne flekker på neglene, kan kreve behandling med antibiotika, enten i form av salve eller tabletter. Personer med diabetes eller kroniske sår er spesielt utsatt og bør være ekstra forsiktige. 

Hvordan unngå greenies i fremtiden?

For å forhindre fremtidige infeksjoner, følg disse enkle reglene:

  • Hold verktøy og arbeidsområde rent: Sørg for at alle verktøy, overflater og hender er rene og desinfiserte før du starter manikyren. Neglene skal være preppet og du kan gjerne bruke en dehydrator. 
  • Riktig passform og påføring: Kunstige negler og produkter skal ikke overlappe neglebåndene (fjern dødt vev ved neglebåndet og sørg for at det er tett mellom neglen og naturneglen), det skal ikke være luftbobler mellom den naturlige neglen og det kunstige produktet. 
  • Bruk hansker når du gjør hverdagslige ting som å vaske opp, eller andre situasjoner hvor hendene utsettes for langvarig eksponering til vann.

Hvordan unngå dette om du bruker press-on negler?

Å velge riktig størrelse på press-on negler er nøkkelen. Neglen skal ikke være for stor til å bli limt over neglebåndene. Følg applikasjonsinstruksjonene nøye og ikke hopp over forberedelsestrinnene! Vær generøs med limet for å unngå luftbobler mellom den naturlige neglen og press-on neglen. Sørg for å bruke verktøy som inkluderer neglefil, neglebåndspusher og alkoholpad, eller ha rikelig med cleanser og rene pads tilgjengelig.

Oppsummering

"Greenies", eller grønne negler / flekker på neglene er en uønsket infeksjon forårsaket av **Pseudomonas aeruginosa**. Ved å følge riktige forberedelses- og påføringsteknikker, samt opprettholde god hygiene, kan du betydelig redusere risikoen for å utvikle denne infeksjonen. Hvis infeksjonen oppstår, er det viktig å handle raskt og riktig for å unngå alvorlige komplikasjoner.



Bilde brukt: By Ekem - Own work, CC0

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business