Gå til innholdet

Er UV-lys i UV-lamper skadelig for deg? En gjennomgang for negledesignere og hjemmebrukere

Det har vært mye diskusjon om sikkerheten ved bruk av UV-lamper i neglesalonger og hjemmebruk. Mange er bekymret for at eksponering for UV-lys under manikyr kan øke risikoen for hudkreft. Men er det egentlig farlig? I dette innlegget ønsker vi å dele den nyeste forskningen på området og gi deg en klar forståelse av risikoene – eller mangelen på dem.

Hva sier forskningen?

Nylige studier, blant annet inkludert de som er publisert av forskere ved Massachusetts General Hospital og Alpert School of Medicine ved Brown University i Journal of Investigative Dermatology, samt forskning utført av det uavhengige laboratoriet Lighting Science, Inc., har vist at UV-lamper brukt til neglebehandlinger er trygge og ikke øker risikoen for hudkreft.

En viktig studie, publisert i 2013 i Photochemistry & Photobiology, utførte en omfattende fotobiologisk sikkerhetsevaluering av både tradisjonelle fluorescerende og LED-type UV-lamper. Denne studien, som ble utført av Dr. John C. Dowdy og Dr. Robert Sayre, en av oppfinnerne av SPF-rangeringen for solkrem, konkluderte med at UV-lamper til negler er betydelig mindre farlige enn det tidligere ble antatt.

Hva fant studien?

  • Lav eksponering: Forskerne fant at UV-eksponeringen fra neglelamper var så lav at en person kunne holde hendene under en lampe i opptil 25 minutter hver dag uten å overskride de internasjonalt aksepterte grensene for UV-eksponering på en arbeidsplass. I typiske neglesalonger, hvor hver hånd er eksponert for UV-lys i mindre enn 10 minutter om gangen, og vanligvis bare to ganger i måneden eller sjeldnere, er eksponeringen langt innenfor sikre grenser.

  • Lavere risiko enn naturlig sollys: Studien konkluderte også med at risikoen for å utvikle ikke-melanom hudkreft var 11 til 46 ganger lavere enn risikoen ved eksponering for naturlig sollys midt på dagen. Dataene viste at UV-lamper til negler er tryggere enn både naturlig sollys og solarium.

Hva sier ekspertene?

Doug Schoon, en ledende vitenskapsmann innen negleindustrien og medformann for sikkerhetskomiteen i Nail Manufacturers Council on Safety (NMC), har støttet denne forskningen og uttalt at forbrukere ikke bør være bekymret for å utvikle hudkreft fra bruk av UV-lamper til negler. "Den UV-eksponeringen som skapes av neglelamper er svært minimal," sier Schoon. Han påpeker at flere fremtredende kilder har tilbakevist de overdrevent skremmende påstandene om at disse lampene er farlige.

Noen hensyn for sikker bruk

Selv om UV-lamper er trygge, er det noen forholdsregler som bør tas for å sikre at de brukes riktig:

  1. Medisinering: Hvis du eller kundene dine tar medisiner som gjør huden mer følsom for sollys, bør dere være forsiktige når dere bruker UV-lamper.
    Bruk f.eks solkrem eller beskyttende hansker. 

    Hansker som beskytter mot uv-lys i uv lampe
    Du finner hansker som beskytter mot UV-lys her.

  2. Korrekt vedlikehold av lamper: I lamper hvor det er utskiftbare pærer, bør du bytte ut pærene i UV-lampene regelmessig og vedlikeholde lampene korrekt for å unngå at de gir fra seg mer UV-lys enn nødvendig. De fleste lamper i dag kommer med innebygde pærer og skal byttes ut når lampen får redusert effekt.

Våre UV-lamper

Hvis du er på utkikk etter pålitelige UV-lamper til profesjonell eller hjemmebruk, tilbyr vi et bredt utvalg av UV-lamper av høy kvalitet. Våre lamper er designet for å gi en jevn, effektiv herding og har innebygde sikkerhetsfunksjoner som beskytter mot overeksponering. Med lamper som bruker både 365 nm og 405 nm, kan du være sikker på at våre produkter kan herde et bredt spekter av geleprodukter på en trygg og effektiv måte. Enten du er en negletekniker som jobber i salong eller en hjemmebruker som ønsker profesjonelle resultater, har vi en UV-lampe som passer dine behov. Du kan se vårt utvalg av UV-lamper [her].

UV-lampe for herding av gele

Konklusjon

Med støtte fra omfattende vitenskapelig forskning og eksperter i negleindustrien, er det klart at UV-lamper brukt i neglebehandlinger er trygge for både profesjonelle og hjemmebrukere. Risikoen for skade fra UV-eksponering under en manikyr er minimal, og ligger langt under det som anses som farlig ved daglig eksponering for naturlig sollys. Ved å følge enkle forholdsregler kan du fortsette å nyte vakre, holdbare gelenegler uten bekymringer.

Adresse
Kåregårdsveien 40, 1747 SKJEBERG
Telefon
0000000001
E-postadresse
ordre@neglemakeriet.no
Foretaksregisteret
990840369MVA
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business